Zagłoba na tradycyjne polskie biesiadowanie oraz noclegi, a wszystko to w prawdziwie szlacheckim klimacie. Czuwa nad tym bowiem duch patrona tego miejsca - imć Onufrego Zagłoby. W karczmie można zjeść polskie i staropolskie portawy. Specjałami kuchni są m.in. : gęś faszerowana grzybami z jałowcem podana z kopytkami i burakami na ciepło, kartacze litewskie z cebulą i boczkiem oraz kulebiak z sosem grzybowym (pierożek drożdżowy z pysznym nadzieniem).
Czy karczma zostanie doceniowa w naszym plebiscycie?
To zależy od Was. Tu szczegóły dotyczące plebiscytu i głosowania.
https://gazetawroclawska.pl/wielkie-odkrywanie-dolnego-slaska-2017-zajazd-karczma-roku/ar/12258898
![emisja bez ograniczeń wiekowych](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.221.5/images/video_restrictions/0.webp)
Sensacyjny ruch Łukasza Piszczka
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?