- Uczestnikami Konkursu mogą być osoby wypiekające amatorsko chleb w warunkach domowych. Każdy miłośnik domowego wypieku może zgłosić dwa chleby o dowolnej gramaturze – mówi Tomasz Pietrzyk, zastępca dyrektora Gminnego Centrum Kultury i Sportu w Żarowie i dodaje – Ocenie będzie poddawany smak, kolor i zapach. Jury także będzie brało pod uwagę wrażenie ogólne chlebów.
Konkurs, którego partnerem i fundatorem nagród jest piekarnia Pasol-Paco, zostanie rozstrzygnięty 3 września podczas święta mąki, które po raz pierwszy organizowane jest na terenie gminy Żarów w zabytkowym i wciąż działającym młynie w Siedlimowicach, gmina Żarów.
Precz z Zielonym Ładem! - protest rolników w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?