Rozbudowa fabryki w Strzeogmiu to 5 000 m² nowej powierzchni. Dzięki niej moce produkcyjne w segmencie pieczywa hamburgerowego wzrosną tu o ponad połowę. Instalacja linii ruszy jeszcze w 2021 roku, natomiast pierwsze bułki będą wypiekane prawdopodobnie już w drugiej połowie 2022 roku.
Zakład ARYZTA w Strzegomiu powstał w 2013 roku. Piecze pieczywo hamburgerowe, wrapy, croissanty i bułeczki śniadaniowe.
Nowa instalacja będzie wypiekać kilkadziesiąt tysięcy bułek na godzinę – od formowania ciasta po pakowanie. Będzie ją obsługiwać kilkadziesiąt osób, a to oznacza, dodatkowe miejsca pracy, które powstaną w Strzegomiu.
Pensja minimalna 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?