Restauracje Magdy Gessler. Co w nich można zjeść? [ADRESY, CENY, MENU]
Restauracje Magdy Gessler
Restauracja AleGloria w Warszawie Restauracja powstała z myślą o współczesnym smaku tradycji Młodej Polski. Zainspirowana młodopolską filozofią, sztuką i kulturą biesiadowania namalowałam ją jak biało-czerwony obraz: koronkowotruskawkowy, zatopiony w blasku kreatywnej polskiej kuchni- pisze o swojej restauracji Magda Gessler. To połączenie zapomnianego świata z nowoczesną ideą kuchni, w której królują najlepsze polskie produkty. To moja odpowiedź na zalewający Polskę bezrozumny globalizm- dodaje. AleGloria-menu, ceny Przykładowe dania i ceny: Carpaccio z nóżek wieprzowych na filetach kiszonego ogórka podane na musie z gorczycy i chrzanu - 24 zł Ananas suto wypełniony młodymi liśćmi sałat i kurą zagrodową - 42 zł Kołduny utopione w bulionie z lubczykiem i octem dębowym- 32 zł Chrupiący filet z troci wędrownej na kremowo-aksamitnym risotto z szyjkami rakowymi- 78 zł Restauracja AleGloria Plac Trzech Krzyży 3, Warszawa