Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ryby, podobnie jak mięsa, nie ma sensu myć przed ich...
fot. 123 RF

Produkty spożywcze, których nie powinno się myć przed gotowaniem, a zazwyczaj to robimy!

Ryby

Ryby, podobnie jak mięsa, nie ma sensu myć przed ich przyrządzeniem. Jeśli to zrobisz, to tylko rozprzestrzenisz zarazki w kuchni. Zamiast tego ugotuj, usmaż lub upiecz zaraz po wyjęciu z lodówki. Jedynymi wyjątkami od tej reguły są małże, ostrygi, małże i przegrzebki, które dostajesz na świeżo. Mogą wymagać spłukania, aby pozbyć się piasku i brudu.

Zobacz również

Nikt nie chce zdobyć mistrzostwa. Wpadki Jagielloni, Lecha oraz Górnika

Nikt nie chce zdobyć mistrzostwa. Wpadki Jagielloni, Lecha oraz Górnika

Pełne stragany na targowisku w Pile

Pełne stragany na targowisku w Pile

Polecamy

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie