Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok...
fot. simpson33/123rf

Korzyści z odstawienia cukru jest naprawdę wiele. Sprawdź, co się stanie, gdy zrezygnujesz ze słodkości. Zyskają zęby, skóra i sylwetka

Wyrównanie poziomu cukru we krwi

Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok poziomu glukozy we krwi, a następnie jej równie gwałtowny spadek. Takie skoki insuliny mogą prowadzić do zachorowania na cukrzycę typu 2 i do rozwoju insulinooporności.

Ustabilizowanie poziomu cukru i insuliny we krwi u osób zdrowych jest zauważalne już w krótkim czasie od ograniczenia spożywania sacharozy.

Zobacz również

„Globalna tragedia”. Miliardy ton żywności trafiają na śmietnik

„Globalna tragedia”. Miliardy ton żywności trafiają na śmietnik

Niezwykłe zachowanie papieża. To pierwszy taki raz w historii

Niezwykłe zachowanie papieża. To pierwszy taki raz w historii

Polecamy

Tragiczny wypadek w Zamku Książ. Nie żyje 38-letni pracownik zamku

Tragiczny wypadek w Zamku Książ. Nie żyje 38-letni pracownik zamku

Nauczyciel musi pracować w trakcie przerwy wielkanocnej? Sprawdzamy

Nauczyciel musi pracować w trakcie przerwy wielkanocnej? Sprawdzamy

Oleje. Środki smarne ELF rekomendowane przez SsangYong

Oleje. Środki smarne ELF rekomendowane przez SsangYong