Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wrocławski obiadek: knedle z truskawkami (PRZEPIS)

[email protected]
Wrocławski obiadek: knedle z truskawkami
Wrocławski obiadek: knedle z truskawkami
Wrocławski obiadek - ciąg dalszy. Sezon na truskawki w pełni. Jedną z lepszych potraw są knedle z truskawkami. Jak je zrobić? Podpowiadamy!

Wrocławski obiadek - knedle z truskawkami - składniki:
30 dag mąki, 3 dag masła,
1,5 szklanki wody, jajko, sól,
50 dag truskawek, masło
i tarta bułka, cukier puder, bita śmietana z cukrem

Wrocławski obiadek - knedle z truskawkami - przygotowanie:
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać jajko, stopiony tłuszcz, szczyptę soli i wodę. Zagnieść ciasto jak na pierogi. Rozwałkować, wycinać okrągłe placuszki, układać na środku po jednej truskawce. Zlepiać dokładnie brzegi, formując kulki. Knedle wrzucać partiami do osolonego wrzątku. Zamieszać, przykryć. Gdy się zagotują, odkryć i gotować jeszcze ok. 3 minut. Wybrać łyżką cedzakową, osączyć, wyłożyć na półmisek, polać masłem ze zrumienioną bułką tartą. Osobno podać cukier puder lub bitą śmietanę z cukrem.

Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto