KORECZKI ŚLEDZIOWE, CZYLI ŚLEDŹ W NOWEJ ROLI NA ŚWIĄTECZNYM STOLE [PRZEPIS]
Koreczki śledziowe - składniki:
- 4 filety śledziowe a’la matias
- 20 dag sera żółtego
- papryka czerwona marynowana
Koreczki śledziowe - sposób przygotowania:
Filety śledziowe należy na początku namoczyć w zimnej wodzie, aby straciły nadmierną zawartość soli, następnie trzeba je osuszyć i pokroić w paski. Paprykę pokroić w kostkę, a ser żółty w mniejsze paseczki. Całość spiąć wykałaczką w kolejności: śledź, ser żółty, papryczka i ponownie śledź.
Koreczki śledziowe - dobra rada:
Jeśli chcecie urozmaicić koreczki śledziowe, możecie do nich dodać ogórki konserwowe.
SMACZNEGO!
Przepis pochodzi od Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?